De Coronacrisis: Leden ZZP Capelle delen ervaringen – Interactief

In deze tijd van onzekerheid vanwege het coronavirus en de gevolgen ervan voor het zakelijk- en maatschappelijk leven, ervaren o.a. zzp’ers annuleringen, het uitstellen of uitbijven van mogelijke opdrachten en de daarmee gepaard gaande financiële consequenties. Wat doe jij om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen, heb je hulp nodig, heb je creatief geanticipeerd op de situatie en wil je dat met ons delen?

Dit bericht op de website geeft de mogelijkheid om ervaringen te delen, vragen te stellen, suggesties te doen en wat nog meer, zodat we als leden van de vereniging dat verenigde wat nu speelt te manifesteren.

Voor een reactie dien je ingelogd te zijn. Ben je je inloggegevens kwijt meldt dit dan via info@zzpcapelle.nl en we zorgen voor vernieuwing.

Schroom niet om open te zijn, er ontstaan ook mooie dingen uit deze situatie rond het coronavirus, afgezien van alle ellende van hen die met het daadwerkelijke virus te maken hebben. Samen zijn we sterker en samen kunnen we leren van elkaar.
– Bestuur ZZP Capelle

Rob Nieuwveld

Verbinder en organisator. Organisatie van sociaal maatschappelijke evenementen. Vaak zijn hierin (zelfstandig) ondernemers betrokken.

3 thoughts on “De Coronacrisis: Leden ZZP Capelle delen ervaringen – Interactief

 1. “Disruption” in welke vorm dan ook, is iets om rekening mee te houden.
  Hoe ga je om met een (operationele) verstoring, zoals nu het Corona virus.
  Denk daarbij eens aan zaken op orde brengen, waar je normaal gesproken niet aan toekomt.
  Ga eens rustig achterover zitten (niet te lang) om te zien hoe je deze situatie te boven komt en ook hoe je een volgende verstoring te boven gaat komen.
  Is een verzekering iets?
  Is klussen in het huis iets ?
  Is studeren of bijleren iets ?
  Is sparen iets ?
  Is Online platformen nu big business ?
  Is werktijd verkorting aanvragen ist ?
  Is een samenwerking iets ?
  – Zeker dat laatste is bij ZZP Capelle mogelijk !

 2. Wat kan de ZZP’er nu precies doen ?

  Waar en hoe kan ik met mijn bedrijf aanspraak maken op de BMKB-regeling? “Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)”
  De BMKB-aanvraag loopt via de geaccrediteerde financier, in dit geval veelal de bank. De geaccrediteerde financiers staan vermeld op de website van RVO. Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde BMKB bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers melden zich bij hun kredietverstrekker. Informatie kan ingewonnen worden via het adviesteam van de Kamer van Koophandel, 0800 – 2117.

  ZZP’ers kunnen een beroep doen op het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen. Je kan dit vinden met de URL:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz
  – En:
  Geldt de verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) ook voor ZZP’ers?
  Ja. ZZP’ers kunnen gebruik maken van de BMKB als zij een onderneming bezitten zoals eenmanszaken, V.O.F.’s en B.V.’s. ZZP’ers hebben echter doorgaans een minder grote financieringsbehoefte en maken er dan ook minder gebruik van. Lees meer over de economische maatregelen van het kabinet met betrekking tot het coronavirus.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/kamerstukken/2020/03/12/kamerbrief-over-economische-maatregelen-met-betrekking-tot-het-coronavirus

 3. In deze tijd van onzekerheid heeft iedereen te maken met zijn/haar eigen omstandigheden. Daarmee ook bedoeld het netwerk van mensen om hem/haar heen, privé en zakelijk. Enerzijds ben je naar mijn mening dus waakzaam voor gezondheid en bedreigingen, anderzijds biedt het als zelfstandig professional gelegenheid om creatief te denken. Je ziet cateraars en andere horeca bedrijven anticiperen op omstandigheden en er zijn veel andere voorbeelden.

  Ik organiseer vooral bijeenkomsten waar mensen dus bij elkaar komen. Donderdag 12 maart was vooralsnog de laatste want net na een heel fijne Goud voor Oud middag namen wij als team de beslissing om Goud voor Oud voorlopig niet meer te doen, terwijl op het koment van dat besluit er nog die grens van 100 mensen was en wij daar vaak onder zitten. Vanuit gevoel dacht ik als ondernemer “niet meer doen”, het voelde niet goed en niet veilig.

  Toen realiseerde ik me ook dat dus een groot deel van mijn inkomsten weg zou vallen. Voor een bepaalde periode is dat te overzien. Echter de ideeën om iets anders te gaan ondernemen groeiden door eigen gedachten tijdens fietstochten in de natuur en door telefoongesprekken met diverse mensen waaronder collega zzp’ers.

  Inmiddels heb ik enkele nieuwe projecten ontplooid en ga ik bijvoorbeeld een andere vorm van Goud voor Oud brengen naar kwestbare ouderen zodat zij thuis kunnen kijken naar hetgeen in aanlever. Vanuit de zorg in Capelle is daar heel enthousiast op gereageerd en ook mijn opdrachtgever omarmde de gedachte waardoot mijn inkomsten gewoon doorlopen. Vier dagen eerder had ik dat nog niet in zicht. En ook een plan voor bijeenkomsten die plaatsvinden nadat we ‘groen licht’ hebben om het weer te kunnen doen ligt in concept klaar en de fondswerving daarvoor is op het niveau “stuur het plan in, prima idee!!”.

  Bij mij groeit dus van alles en ik merk dat ook bij anderen. Kansen zien zonder gretig te zijn, maar letten op zorgvuldigheid en met name, gevoel.

Geef een reactie