Ook leden ZZP Capelle flink geraakt door brand in Ondernemershuis

Zéker vier leden van ZZP Capelle hebben direct te maken met de gevolgen van de brand in het Ondernemershuis. Wim Schipper als eigenaar van het gebouw, Frans Schreutelkamp, Rob Storm en Tjeerd de Lange als zelfstandig ondernemers in het gebouw. ZZP Capelle voorzitter Rob Nieuwveld ging met hen op dinsdag 23 maart in gesprek.

Wim Schipper vertelde dat hij natuurlijk persoonlijk geraakt is. Het was immers een heel bijzonder en uniek project destijds begin 2013 om het Ondernemershuis op te zetten. Wim is erg betrokken bij de huurders en daarmee in gesprek. Bij elke huurder hoort een eigen verhaal, sommigen zijn diep verdrietig, anderen zijn boos. De ene huurder leidt niet of nauwelijks schade en zet zijn/haar laptop gewoon elders neer om te werken en anderen hebben apparatuur, opslag, papieren dossiers en archieven of ateliers.
Op gebied van herstel is nog weinig te zeggen. De enorme hitte heeft een gigantische impact. Experts van verzekeraars gaan de zaak onderzoeken en ook via betrokken instanties zoals Bouw en Woningtoezicht onderzoeken of herstel mogelijk is of dat het gebouw herbouwd dient te worden wat inhoudt dat eerst de restanten gesloopt dienen te worden. Via diverse media (Rijnmond en AD) wordt hierover bericht.

Frans Schreutelkamp (De Tijdwinkel, reparatie van uurwerken waaronder antieke klokken) vertelde op dinsdag dat de emoties flink loskwamen. Frans had een opslagruimte aan de kant van de meubelzaak dus de kans is groot dat daar veel schade is. Op dat moment had Frans daar nog geen zicht op. Het winkeltje dat Frans heeft leek qua schade mee te vallen, afgezien van waterschade. Hoeveel rook- en roetschade er is, is nog onduidelijk. Frans had al contact gehad met de eigenaar van het gebouw over een mogelijke vervangende ruimte.

Voor Rob Storm (onze penningmeester) is er geen schade. Rob huurde een werkplek in het Ondernemershuis echter werkt met een laptop en ‘in the cloud’.

Tjeerd de Lange (FlexLounge, zaalverhuur, bruin café, restaurant) vertelde dinsdag dat de emoties loskomen. dat het erop lijkt dat er alleen een gigantische waterschade is. Wat de impact daarvan is, is nog niet te zeggen. Ook is voor Tjeerd nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de FlexLounge. Het trieste is ook dat juist in 2020 extra zalen in gebruik konden worden genomen na een grote verbouwing met een extra trap naar boven.

We wensen allen al het goede en blijven in contact

Verbinder en organisator. Organisatie van sociaal maatschappelijke evenementen. Vaak zijn hierin (zelfstandig) ondernemers betrokken.

Geef een reactie