OndernemerZZ-caPelle

In 2012 onderzochten de Kamer van Koophandel Rotterdam en de afdeling Economische Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel de situatie van zzp’ers in Capelle. Het onderzoek met de titel ZZP’er in Beeld kwam tot de conclusie dat de meeste Capelse zzp’ers hun collega’s binnen de gemeente niet kenden en dat zij hun netwerk vooral buiten de regio hadden.

Ook voor andere Capelse ondernemers bleek de Capelse zzp’er maar moeilijk vindbaar. Dit leidde tot de oprichting van ZZP Capelle. In november 2012 vond in de Trefterp een eerste bijeenkomst plaats. Zo’n negentig Capelse zzp’ers kwamen hierop af.

Al tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat de zzp’ers een sterke behoefte hadden om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en klankborden te vormen. Ook wilden ze – waar mogelijk – met elkaar samenwerken. Na de bijeenkomst werd een taskforce opgericht, die onderzocht hoe de Capelse zzp’ers beter met elkaar in contact konden komen en hoe ze hun zichtbaarheid voor andere ondernemers in Capelle konden  vergroten. De oprichting van de Vereniging ZZP Capelle is hier het mooie resultaat van.

De vereniging heeft zich tot doel gesteld de Capelse zzp’ers bij elkaar te brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren, met elkaar kunnen samenwerken en gevonden kunnen worden door Capelse opdrachtgevers.

– zie promotiefilm –

Logo ZZP Capelle