Werk samen!

pic-4Samenwerkingsverbanden aangaan is niets nieuws. In de bouw is het al jarenlang gebruikelijk om benodigde expertise apart in te huren.

 

ZZP’ers zijn in principe éénlingen die hun eigen netwerk hebben en werk zoeken binnen hun eigen expertise. Voor eenmalige opdrachten kan dit goed aansluiten, maar er zijn ook opdrachten die een breder kennisveld vereisen.
In de bouw is het gebruikelijk om een timmerman, een elektricien, een loodgieter en een schilder apart in te huren om gezamenlijk een klus aan te pakken. Door samenwerking vergroot de ZZP’er dan ook zijn / haar kans op het verkrijgen van opdrachten.
 
Wat is dan de ideale samenwerking? Dat hangt af van het gezichtspunt.
 
Vanuit de ZZP’er bezien is de ideale samenwerking die tussen professionals die aansluitende kennis bezitten en daarmee niet in elkaars vaarwater zitten. Opdrachtgevers hebben echter ook belang bij continuïteit en geven dan wellicht liever de voorkeur aan samenwerkingsverbanden die afhankelijkheid van enkelingen verkleint.
 
Laagdrempelig met elkaar in contact komen, elkaar leren kennen en vertrouwen is de basis voor een goede samenwerking. Ieder zijn of haar specialisme en gezamenlijk meer zijn dan de som der delen. Leg tijdelijke samenwerkingsverbanden om gezamenlijk een grote klus aan te kunnen pakken, of team-up om met grotere aanbestedingstrajecten mee te kunnen doen.
 
Samenwerken vergroot de kans op opdrachten door een afgenomen afhankelijkheid van 1 persoon. Door gezamenlijk in te schrijven op aanbestedingstrajecten wordt de kans voor het verkrijgen van de opdracht aanmerkelijk vergroot.
ondernemerZZ caPelle v2.0(1)
 

- Personeel- en Organisatieadviseur voor het MKB - Brengt uw organisatie en HRM op orde!