Terugblik Workshop Woonkamer Indeling

Op 8 oktober 2019 heeft de workshop Woonkamer Indeling van Brenda Schram plaatsgevonden. Het werd een inspirerende interactieve avond waarbij het ‘work’ deel ontspannend en gelijkertijd ‘hard werken’ was. De deelnemers gingen aan de slag met de indeling van de eigen woonkamer én die van iemand anders.

Brenda Schram, zelfstandig ondernemer met haar BINNENHUISONTWERP Brenda Schram maakte de deelnemers ervan bewust dat het leuk is om verrast te worden door wat er allemaal mogelijk is én te leren met een andere blik te kijken naar iets wat voor jou zo vanzelfsprekend is. Deze andere manier van kijken kun je ook toepassen binnen je bedrijf.


Dit is wat Brenda Schram er zelf over schreef:

“Wát een enthousiaste groep ZZP’ers mocht ik dinsdagavond 8 oktober ontvangen voor de workshop ‘Woonkamer indeling’. Maar liefst 11 mannen en vrouwen kwamen naar de FlexLounge om samen te ontdekken waar de verborgen talenten van hun woonruimte liggen.

Doel van deze workshop was anders leren kijken. Om dat te kunnen doen is het belangrijk de bekende ‘blinde vlek’ weg te nemen. Wat u in uw business vanzelfsprekend al jaren op manier X doet, kan door iemand met een frisse blik op de zaken heel anders worden ingevuld.

En daarom koos ik voor huizenruil en ging iedereen in opperste concentratie (het was muisstil!) aan de slag met de plattegrond van het huis van een collega ZZP’er!

Met een zogenaamd vlekkenplan kregen eerst grofweg de verschillende functies in de ruimte een plekje. Daarna werden alle deelnemers uitgedaagd een programma van eisen voor deze functies op te stellen. Groot aandachtspunt, dat ook zeker opgaat bij het kritisch kijken naar de eigen onderneming, is het zo lang mogelijk openhouden van alle opties. Word niet te snel concreet en vul niet te snel in.

Nu was het hoog tijd om de kamer echt te gaan indelen. Met schaalmodellen van meubels werden in rap tempo nieuwe woonkamers gecreëerd en was iedereen nieuwsgierig hoe de ander zijn of haar huis had ingericht. Dit leverde voor sommigen verrassende nieuwe inzichten op.

Tot slot hebben we kort gebrainstormd over hoe het anders leren kijken handen en voeten kan krijgen in de eigen onderneming. En die frisse blik; vraag die vooral eens aan iemand die niets van uw business weet. Daar kunnen hele verfrissende dingen uitkomen.”

Voor ons een goede samenvatting van een leerzame, leuke avond.

Rob Nieuwveld

Verbinder en organisator. Organisatie van sociaal maatschappelijke evenementen. Vaak zijn hierin (zelfstandig) ondernemers betrokken.

Geef een reactie