De gevolgen van het Coronavirus voor de zzp’er

Er zijn al veel voorbeelden van zzp’ers die schade lijden vanwege maatregelen die genomen worden in verband met bestrijding van het coronavirus. Annuleringen op verschillend gebied zorgt voor inkomstenderving.

Alle ondernemers, dus ook de zzp’ers, mogen het betalen van belastingen uitstellen. Heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Uitstel van betaling is mogelijk voor ondernemers inclusief zzp’ers. Lees erover op de website van de Belastingdienst – HIER

Vandaag – zondag 15 maart – was minister Eric Wiebes (enonomische zaken) in het TV programma WNL op Zondag. Op Nu.nl een samenvatting die er niet om liegt qua kop van het artikel . Lees HIER het artikel “Wiebes over zzp’ers in problemen door corona: ‘Zelf bewust risico genomen'”.

Waar kun je als zzp’er terecht voor informatie en vragen?

Op 13 maart heeft de Kamer van Koophandel  een speciaal Coronaloket geopend: https://www.kvk.nl/coronaloket/

Hier  kun je terecht met al je vragen over de impact van het coronavirus op jouw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering of regelingen. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30-17 uur op 0800-2117.

Daar is ook informatie beschikbaar over Het Besluit Bijstand Zelfstandigen, een regeling bij de gemeente voor zzp’ers met een levensvatbare zaak die tijdelijk in economisch zwaar weer terecht zijn gekomen.

Voor de IJsselgemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas hier een directe link naar de pagina daarover.

Voorwaarden voor Het Besluit Bijstand Zelfstandigen zijn:

  • je bent minimaal 1,5 jaar zelfstandig ondernemer
  • je inkomensproblemen zijn tijdelijk
  • je bedrijf is levensvatbaar
  • je kunt niet op andere manieren aan geld komen (zoals: inkomen partner, bank, familie, spaargeld en eigen vermogen).

Rob Nieuwveld

Verbinder en organisator. Organisatie van sociaal maatschappelijke evenementen. Vaak zijn hierin (zelfstandig) ondernemers betrokken.

Geef een reactie